top of page

3. díl - Proč jsou všichni muži Boží?

Nebo by přinejmenším byli, kdybych neměla oči jenom pro toho jednoho.


Doufám, že se celý tento článek nezvrhne a nebude z něj óda na jednoho muže. Musím přiznat, že to ale bude sakra těžký, protože on Boží rozhodně je.


Loni na podzim ke mně přišel intenzivní pocit, že do konce roku do mého života vstoupí nový muž. Nevěřila jsem tomu, ale nakonec jsem to s odřenýma ušima stihla. I když on to úplně nový muž nebyl. Znali jsme se už nějakou dobu a já jsem ho tímto způsobem vůbec neviděla.


A co mě k němu přivedlo?


Strach

Všimla jsem si, že když si mezi námi představím hlubokou intimitu, kdy bych se mu měla otevřít, být zranitelná a být viděná taková jaká opravdu jsem, se všemi svými chybami, ale i dary, tak cítím obrovský strach. Nejraději bych se schovala nebo ještě líp, utekla. S jekotem.


Tehdy mi došlo, že to není jen tak a měla bych to rozhodně prozkoumat. Můj instinkt nechat se vést strachem opět nezklamal a já dostala od života, osudu, Boha, Vesmíru, sebe, něj obrovský dar.


Lásku

Otevřela jsem se jí a nevycházela jsem z údivu (a stále to tak mám), co všechno jsem neviděla, nevnímala a také co všechno se ve mně změnilo a měnit ještě bude.



Zní to jako naprosté klišé, nicméně přece aspoň trocha pravdy musí být na těch romantických knihách a filmech, protože teď opravdu nebudu přibarvovat. Miluje mě, vidí mě doopravdy takovou, jaká jsem, přijímá mě, nezměnil by na mně ani vlas na hlavě, váží si mně, rozesměje mě, vím, že se o něj můžu opřít a že mě při tom nepustí. A máme toho tolik společného a to, i včetně našich bolístek.


Mám pocit, že teď děkuju tolik, jak jsem nikdy v životě neděkovala. Cítím obrovský vděk za to, co je mi umožněno žít. Že mám po svém boku Muže s velkým m a ještě větším SRDCEM. Muže, který si je vědomý svých zranění, otevřeně je komunikuje a postupně je léčí. Muže, který se rozhodl změnit svůj život a tolik toho už udělal. Muže, který mi je inspirací. Muže, který hrdě kráčí po své cestě.


A za to všechno. Za to, že prostě JE. Má moji lásku, úctu a obdiv.


A jaké z toho plyne ponaučení? Následuj svůj strach a otevři se všemu, co za ním je.


Čím větší strach, stín, temnota, tím větší dar je pod tím vším schovaný.
bottom of page